BUITEN IS DICHTBIJ  Buitel 2019                    Gastouderopvang                                                             

Zienswijze

Kleine kinderen kunnen goed zichzelf zijn. Om dat te blijven kunnen doen en om verder te groeien, hebben kinderen liefdevolle aandacht voor hun eigen ontwikkeling nodig. Dus écht gezien worden en daarin gerespecteerd worden. Maar ook een veilige, warme plek, koestering, spelen, bewegen en duidelijke grenzen zijn van belang. Natuurlijke materialen en feestjes vieren horen hier natuurlijk ook bij.

 

Natuur

De natuur speelt een hoofdrol bij Buitel. Naast de natuur van elk kind (en van mij), is de natuur een plek waar kinderen niet hoeven te presteren, waar ze gewoon zichzelf mogen zijn en ontdekken, ook de allerkleinsten. In die zin beschouw ik de natuur als een thuis, afgestemd op de behoefte van de kleintjes. De omgeving van elk mens is in feite een derde pedagoog.

Bij Buitel is dat de Natuur. Naast de inbreng van de natuur ervaar ik veel aansluiting met het waardevolle gastouderbureau Drakepit dat me steunt om Buitels visie vorm en handvatten te geven.

 

Bewuste keuzes

Buitel maakt bewust keuzes. Het liefst gezonde, waarde-volle en duurzame. Zo gebruiken we bijvoorbeeld goede duurzame luiers en duurzame buitenkleding. We eten en drinken biologisch.

 

Buitelen

Elk jong wezen buitelt, ook mensenkinderen! Ik zie buitelen als een vrije beweging ingegeven door het zelf, onderweg naar vorm, naar groter worden. De bouwstenen voor deze vorm worden door de buitenwereld aangereikt. Door alles om het kind heen. Ik vind het bijzonder om een deel van deze ‘buitelwereld’ te mogen zijn en neem mijzelf daarin ook mee.

 

Groot worden doe je samen….

een vergroeide boom:

'Kijk Ellen, zit koe in!' 

'O ja :-) ga maar aaien..'

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now